လူသားေတြ အတြက္ ေရ က ဘာ့ေၾကာင့္ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္ ပါသလဲ......
(၁) ဦးေႏွာက္ ရဲ႕ ၇၅ရာခိုင္ႏႈန္း ကို ေရဓာတ္ နဲ႔ ဖြဲ႕စည္း တည္ေဆာက္ ထားပါတယ္။
(၂) ခႏၶာကိုယ္တြင္း အပူခ်ိန္ ကို မွ်တေစပါတယ္။
(၃) ေသြး ရဲ႕ ၈၃ ရာခိုင္ႏႈန္း က အရည္ ဓာတ္မ်ားျဖစ္ပါတယ္။
(၄) ၾကြက္သားကို ေရဓာတ္ ၇၅ ရာခုိင္ႏႈန္း နဲ႔ ျပဳလုပ္ထားပါတယ္။
(၅) အ႐ိုး ထဲမွာ ေရဓာတ္ ၂၂ရာခိုင္ႏႈန္း ပါရွိပါတယ္။
(၆) ခႏၶာကိုယ္ ထဲသို႔ေရာက္ရွိ လာတဲ့ အစားအစာေတြ ကို ခြန္အား အျဖစ္ေျပာင္းလဲေပး ပါတယ္။
(၇) ခႏၶာကိုယ္ ထဲမွာ ပိုလွ်ံၿပီး မလိုလားအပ္တဲ့ အ ရည္ေတြ နဲ႔ အဆိပ္အေတာက္ေတြ ကို ဆီး၊ ဝမ္း၊ ေသြး ၊ ေခြၽး၊ ခြၽဲ သလိပ္ အျဖစ္ စြန္႔ထုတ္ေပး ပါတယ္။
(၈) ခႏၶာကိုယ္ အ တြက္ အာဟာရျဖစ္ေအာင္ ကူညီေပးပါတယ္။
(၉) အ သက္႐ွဴျခင္း ကို အေထာက္ အပ့ံျဖစ္ေစပါတယ္။
(၁ဝ) အ႐ိုး အဆက္ မ်ား ပြန္းတိုက္ စားျခင္း မွ သက္သာေစပါတယ္။
(၁၁) ခႏၶာကိုယ္ တြင္း ဆဲလ္မ်ား ကို ေအာက္ဆီဂ်င္ မျပတ္ လပ္ေစေတာ့ပါဘူး။
(၁၂) သက္လံုေကာင္းေစပါတယ္။
(၁၃) ေခါင္းကိုက္ သက္သာေစပါတယ္။
(၁၄) ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္ မႈကိုေျပေပ်ာက္ေစ ကာ စိတ္ၾကည္လင္ လန္းဆန္းေစပါ တယ္။
(၁၅) ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခအလား အလာ ကို ေလ်ာ့ပါး သြားေစပါတယ္။
(၁၆) အေမာအပန္း ခံႏိုင္ၿပီး ေလ့က်င့္ ခန္း ၾကာၾကာလုပ္ႏိုင္လာ ပါတယ္။
(၁၇) အသား အေရေကာင္း ၿပီး အရြယ္တင္ႏုပ်ဳိေစပါတယ္။
(၁၈) ဝက္႐ူးျပန္၊ တီဘီ၊ ပန္းနာရင္က်ပ္၊ ေက်ာက္ကပ္၊ လည္ေခ်ာင္းနာ၊ ႏွာေခါင္း၊ ဝမ္းခ်ဳပ္၊ လိပ္ေခါင္းေရာဂါ တို႔ကို သက္သာေစ ပါတယ္။
(၁၉) အျမင္ အာ႐ံု တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
ဘယ္အခ်ိန္မ်ား က ေရေသာက္ရန္ အသင့္ေတာ္ဆံုး အခ်ိန္မ်ားျဖစ္ပါသလဲ
ေရခဲေရ နဲ႔ ေရေႏြးေတြကို မဆိုလိုပါ။ (႐ိုး႐ိုးေသာက္ ေရသန႔္ ကိုသာ ေသာက္ပါ)
(၁) တစ္ညတာလံုး ၿငိမ္သက္ေနတဲ့ ခႏၶာကိုယ္တြင္း ကလီစာ မ်ားကို ျပန္လည္ တက္ၾ<ြကလာေအာင္ လံႈ႔ေဆာ္ ေပးဖို႔ နံနက္ အိပ္ရာထ တာနဲ႔ ေသာက္ေရႏွစ္ခြက္ေသာက္ ေပးရပါမယ္။
(၂) အစာေၾကညက္ေစဖို႔ ထမင္း မစားခင္ နာ ရီဝက္ႀကိဳတင္ ၍ ေရတစ္ခြက္ ေသာက္ေပးရပါမယ္။
(၃) ေသြးခုန္ႏႈန္း မွန္ေစရန္ နဲ႔ ေသြးက်ေစဖို႔ ေရ မခ်ဳိးခင္ ေရတစ္ ခြက္ ေသာက္ေပးရပါမယ္။
(၄) ေလျဖတ္/ႏွလံုးေရာဂါ ေတြ မျဖစ္ေအာင္ ညမ အိပ္ခင္ ေရတစ္ခြက္ ေသာက္ေပးရပါ မယ္။
(၅) အိပ္ေပ်ာ္ေန စဥ္ ေျခသလံုး ၾကြက္သားေတြ ၾကြက္တက္ျခင္း မျဖစ္ရေလေအာင္ ညဘက္ တစ္ေရးႏိုး တဲ့ အခါ ေရ ထေသာက္ ေပးပါ။
ေရ (လံုးဝ) မေသာက္ သင့္ဆံုး အခ်ိန္က ဘယ္ အခ်ိန္ ျဖစ္ပါသလဲ..
အေမရိကန္ က်န္းမာေရး သုေတသီေတြ ရဲ႕စစ္တမ္းမ်ား အ ရ ကမၻာေပၚ မွာ တ႐ုတ္ နဲ႔ ဂ်ပန္ လူ မ်ဳိးေတြ မွာ အူ ကင္ဆာေရာဂါ ဖိစီးခံရမႈ အနည္းဆံုးျဖစ္ၾကပါတယ္ တဲ့။
အေၾကာင္းရင္း ကေတာ့ ထို လူမ်ဳိးေတြက ထမင္းစားေနစဥ္ မွာ ေရခဲေရ / ႐ိုး႐ိုးေရ ေအး မေသာက္ၾက ဘဲ ေရေႏြးျဖဴ (သို႔မဟုတ္) လက္ဖက္ ရည္ၾကမ္း ပူပူ ကိုသာ ေသာက္သံုးေလ့ ရွိလို႔ပါပဲ။
အထူးသ ျဖင့္ ထမင္းစားရင္း ေရခဲေရေအးေအးေသာက္တဲ့ အခါ ဟင္းလ်ာ ထဲမွာပါရွိတဲ့ အဆီအႏွစ္ေတြက (ဥပမာ ၿပရရင္ ေရခဲေရ နဲ႔ေတြ႕တဲ့ အခါ ဟင္း အဆီေတြက ) အစာအိမ္ နဲ႔ အူ လမ္းေၾကာင္း မွာ ရႊံ႕ေစး အနည္ အႏွစ္မ်ား သဖြယ္ ခဲပ်စ္ သြားတတ္ၾကၿပီး အစာေကာင္းစြာ မခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ေတာ့ ဘဲ အူ ကင္ဆာျဖစ္ လာေစပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ ထမင္းဟင္း ပူပူ စားရင္း ေရခဲေရေအးေအးေသာက္လိုက္ တဲ့ အခါ မ်ား မွာလည္း အပူ အေအး တစ္ၿပိဳင္နက္ တည္း ေတြ႕လိုက္တာ ေၾကာင့္ အစာအိမ္ ကို ကသိကေအာက္ျဖစ္ ေစပါတယ္။
အပူအေအး တန္ျပန္သက္ေရာက္ မႈက အစာအိမ္ အက္စစ္ထြက္ရွိမႈ ကို ကေမာက္ ကမျဖစ္လာၿပီး ဗိုက္နာ ဗိုက္ေအာင့္ေစပါ ေတာ့တယ္။
ဒါေၾကာင့္ ထမင္းစားေနစဥ္ မွာ ေရခဲေရ/ေသာက္ေရေအး တို႔ျဖင့္ ေမွ်ာမခ်ဘဲ ဟင္းခ်ဳိ ပူပူ (သို႔မဟုတ္)ေရေႏြးျဖဴ (သို႔မဟုတ္)ေရေႏြးၾကမ္း တို႔ျဖင့္သာ ထမင္းလုပ္ မနင္ေအာင္ ေမွ်ာခ်ၾကပါရန္ နဲ႔ ထမင္း စားၿပီး အနည္းဆံုး နာရီဝက္ေက်ာ္ ၾကာမွသာ ေသာက္ေရေအးေသာက္ၾကပါရန္ အေမရိကန္ ရွိ က်န္းမာေရး သုေတသီမ်ားက Daily Health Tips (ေခၚ) အင္တာနက္သတင္း မွာ အႀကံေပးေဖာ္ျပသြားခဲ့ပါတယ္။
သုိ႔ပါ၍ ဤ က်န္းမာေရးေဆာင္းပါးကို ဖတ္႐ႈၿပီးေနာက္ မိမိကိုယ္ ကိုဆင္ျခင္ ၾကၿပီး မိသားစု ၊ ေဆြမ်ဳိး၊ မိတ္ေဆြ မ်ားအားလံုး ကိုလည္း က်န္းမာေရး အသိေပးမွ်ေဝေပးျခင္း ျဖင့္ လူ ၁ဝေယာက္ မွာ အနည္းဆံုး တစ္ေယာက္ ကို အသက္ ကင္တင္ႏိုင္မွာျဖစ္ပါေၾကာင္း အသိေပးႏႈိးေဆာ္လိုက္ရ ပါတယ္။
ေပါက္ေပါက္
မွီျငမ္း :: …Daily Health Tips 7th August 2013 at 18:55pm)
Yangon Media Group
0 comments:
Post a Comment